• Genieten in heerlijke rust

  • Natuur in de Veluwe

  • Hoog Buurlose Hei

  • Salamandergat

  • Schaapskudde Hoog Buurlo

  • Asselse hei

  • Zicht vanaf Bakenberg

  • Leesterheide

Over ons

Wij zijn Gerrit en Lexy van Baak en reeds de derde generatie, die de camping "de Wapenberg" runt. Hieronder kunt u lezen hoe de camping is ontstaan.

Hoe het begon

Het begon allemaal in 1925 toen opa, Drikus van Baak, samen met zijn vrouw Riek het huis aan de Hoenderloseweg 101 (nu 187) kocht. Rond de dertiger jaren kwamen de eerste kampeerders. In het begin waren het passanten, die al vragend naar de weg op het idee kwamen op deze mooie locatie (heide met jonge struiken) hun tent op te zetten. De toen nog goed zichtbare Bakenberg was een markant punt waar het kampeerterrein nu nog zijn naam aan dankt. De Bakenberg, een zandberg waarvan het zand in de vorm van een wapenschild lag (vandaar Wapenberg), was vanaf de weg toen nog goed zichtbaar.

WC in het geitenhok en een 'Eliteveld'

Van lieverlee kwamen er steeds meer mensen hun tent hier opzetten. Toendertijd werd er geen overnachtingstarief betaald, maar gaf men iets voor de kinderen in de spaarpot. In het oude geitenhok werd een gasten-wc gemaakt en op de stoep bij het woonhuis kon men water halen. In 1938 deed één van de eerste caravans (van de Familie van Vliet) de Wapenberg aan. Met enkele onderbrekingen heeft deze caravan het tot eind jaren 80 volgehouden. Na de oorlog nam het kamperen een vlucht. De spullen werden in een afgesloten kist opgestuurd en de kampeerders kwamen te fiets, motor, auto of met het openbaar vervoer naar het kampeerterrein, hopende dat hun spullen goed waren gearriveerd.

Het was een tijd van slapen in stro, verhuren van tenten en woonhuis en van veel verenigingen die hun kamp opzetten. In die tijd had je de kampkaart, het jongensterrein, het meisjesterrein en het eliteveld... Allemaal zaken die nu niet meer denkbaar zijn.

Opvolging door Henny en Riek van Baak

Toen opa Drikus van Baak in 1967 overleed, bouwde oma Riek het kamperen in de volgende jaren af, tot zij in 1976 ook overleed. In de opvolgende jaren begonnen Gerrits ouders, Henny en Riek van Baak, met behulp van de kinderen en familie, aan de wederopbouw van de camping.

Er kwam een toiletgebouw en er werd elektra op de camping aangelegd. Met hulp van vrienden en familie begon alles weer te draaien. Met veel enthousiasme en volle overtuiging maakten zij van de Wapenberg weer een mooie en sfeervolle camping, waar het thema Rust en Natuur is. Zo werden er wandel- en fietstochten uitgezet en soms ging Henny al wandelend en vertellend met de kampeerders het bos in. In 1990 is Gerrit mee gaan werken op de camping. Door gezondheidsredenen werden er steeds meer taken aan Gerrit overgedragen.

De nieuwe generatie!

In 1998 hebben wij de camping overgenomen. Een nieuwe generatie en dat betekent vernieuwingen op de camping. Inmiddels is de afwas- en spoelgelegenheid gerenoveerd, er is een wasserette gekomen, het sanitairgebouw en de receptie zijn vernieuwd. Ook is de speeltuin vernieuwd en zijn er speeltoestellen bij gekomen. In 2011 is het elektra geheel vernieuwd en vanaf 2015 zijn er comfortplaatsen bij gekomen. Wel gaan wij op dezelfde voet verder als eerdere generaties. Het blijft een camping, waar mensen die van Rust en Natuur houden volop kunnen genieten.

Wij wensen u heel veel vakantieplezier op onze mooie camping op de Veluwe!