• Genieten in heerlijke rust

  • Natuur in de Veluwe

  • Hoog Buurlose Hei

  • Salamandergat

  • Schaapskudde Hoog Buurlo

  • Asselse hei

  • Zicht vanaf Bakenberg

  • Leesterheide

Wandelen en fietsen op de Veluwe

Vanaf de camping maakt u de mooiste wandel- en fietsroutes. U verblijft dan ook echt in het hart van de Veluwe en u kunt elke dag wel een andere route of bezienswaardigheid opzoeken!

Natuurgebied Het Leesten met informatiecentrum van Staatsbosbeheer

Zo'n beetje 'om de hoek'  ligt natuurgebied Het Leesten. De uitgestrekte Leesterheide is een goede uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten.

Het informatiecentrum van Staatsbosbeheer is gevestigd in bospaviljoen 't Leesten. Van hieruit zijn er leuke wandelroutes. Hier is ook het bosdierenpad (een leuke wandelroute van ongeveer 1 km geschikt voor gezinnen met jonge kinderen). Naast tal van activiteiten die regelmatig worden georganiseerd is er ook een expositie, een souvernirwinkel, een speelbos en brasserie 't Leesten waar u heerlijk kunt eten en drinken.  Meer informatie vindt u ook op www.hetleesten.nl.

In de directie omgeving is de prachtig gelegen, hoog uitstulpende Bakenberg (bijnaam Wapenberg), eigenlijk de begrenzing van drie afzonderlijke gebieden die beheerd worden door boswachterij Ugchelen-Hoenderloo. Het Ugchelse Bos, Spelderholt en Het Leesten. Samen met het Hoenderlose Bos een gebied van 3200 hectare fraai natuurschoon, waartoe ook de middeleeuwse nederzetting Hoog Buurlo behoort. Als Nederland "vol" is, is het hier in inder geval niet te merken.

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Met ruim 40 km aan aangelegde fietsroutes, kunt u uw (fiets)hart ophalen, maar ook het Kröller Möller museum, het Jachthuis Sint-Hubertus, de prachtige historische verhalen zijn een bezoek aan dit park zeker de moeite waard.

Beekbergerwoud

Op fietsafstand even ten zuiden van Apeldoorn ligt het Beekbergerwoud. Ooit het laatste oerbos van Nederland, ontwikkelt dit vroegere agrarische gebied zich al weer aardig tot een gevarieerd natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen. Een bijzonder natuurgebied om te beleven, want de omstandigheden voor unieke natuur zijn nog altijd aanwezig. Er welt op een aantal plaatsen kraakhelder, voedselarm water uit de bodem op. Er zijn nog steeds zeldzame planten uit het voormalige moerasbos aanwezig. Ook zijn zaden van oorspronkelijke bomen en planten nog in de grond en kunnen nog ontkiemen.

Wandel- en fietsroutes

Speciaal voor al onze campinggasten hebben wij zelf diverse wandel- en fietroutes uitgezet. Deze kunt u gratis pakken in 'de schuur'. 

Groene Draad Wandeltochten

Dit zijn drie verschillende wandeltochten, waar een leuke foto zoekopdracht in is verwerkt. En u kunt er nog een prijs mee winnen ook!